Udruga Homini Artium nudi pomoć glazbenim umjetnicima pri postizanju pravilnog držanja te stjecanju i poboljšanju svijesti o uporabi vlastitog tijela. Polazeći od pretpostavke da je glazbenik spreman stalno učiti, osvještavati procese vlastitoga tijela i prilagođavati načine njegova korištenja, zajedno radimo na prevenciji prenaprezanja i poboljšanju kvalitete glazbenikova zdravlja.

Naš pristup temelji se na višegodišnjem istraživačkom radu, primjeni najnovijih visokospecijaliziranih metoda i kontinuiranom stjecanju novih znanja potrebnih za sigurno pokretanje ljudskoga tijela.  

Saznajte više o tome kako je nastala ideja, koja vizija nas pokreće te zavirite u naš radni prostor.

Naša priča

Naša priča je započela željom jedne glazbenice da prenese svoje iskustvo rješavanja višegodišnjeg problema boli, nastalog usred višesatnog sviranja, glazbenicima koji će se u svome budućem radu susresti s istim poteškoćama ili su se možda već i susreli. 

U potrazi za trajnim rješenjem, okupila je iskusne fizioterapeute i glazbenike koji su zbog boli osjetili ograničenje u profesionalnoj karijeri. Tako je započela priča o Homini Artiumu – profesionalnoj pomoći glazbenicima koji osjećaju bol. 

drvena figurica tijela, staklena nota i natpis "Peace, love, physical therapy" na prozoru dvorane
Dalekozor naslonjen na zidić, u pozadini je zalaz sunca

Naša vizija

Homini Artium ima viziju u suradnji s glazbenicima odgovarati na specifične izazove koje profesionalna glazbena umjetnost stavlja pred osobu i njezino tijelo.

Naš je zadatak pratiti vas u traženju odgovora na pitanja o zdravom pokretanju vlastitoga tijela, te prevenciji ili otklanjanju postojeće boli pri pokretu.

Naši fizioterapeuti usmjerili su svoj profesionalni razvoj prema istraživanju pokretanja tijela, te za glazbenike pripremaju specijalno prilagođene programe vježbi s temeljima u medicini kao znanosti o ljudskome tijelu. 

Naš radni prostor

Veliku pažnju posvetili smo svom radnom prostoru, jer znamo da se naši klijenti trebaju osjećati ugodno kako bismo zajedno razvijali sve korake željene promjene. Pogledajte u galeriji kako izgleda prostor u kojemu individualnim pristupom otklanjamo nastala ograničenja i osposobljavamo umjetnike za buduće izazove.

OPĆE INFORMACIJE

homini artium slova i logo, vertikalni

KONTAKT

Ulica Florijana Andrašeca 22, Zagreb
hominiartium@hominiartium.com
+385 98 550 130